Tagliatelle na hříbkách
40 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 45gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůHříbky čerstvé
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 90gramůŠpenát listový čerstvý
- 90gramůSýr Provolone
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
45 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vařící vodě podle návodu.
- 2Zatím rozehřejeme ve velké pánvi máslo, přidáme drcený česnek
- 3a mícháme 1 minutu. Vložíme nakrájené houby a mícháme ještě 2 minuty. Nalijeme smetanu a podusíme 2-3 minuty. Doplníme a zahustíme vejcem.
- 4Těstoviny scedíme, přidáme je k směsi s vejcem, promícháme a dobře prohřejeme. Přidáme špenát, strouhaný sýr, citronovou šťávu, muškátový oříšek a podle chuti pepř a vše dobře zlehka rozmícháme s těstovinami. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.