Gorgonzola s fíky a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gorgonzola s fíky a medem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36125 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
12 ks | Fíky čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
175 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 701,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky čerstvé, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gorgonzola s fíky a medem postup přípravy receptu:
1 | Omyté fíky rozkrojíme na poloviny a řeznou stranou dolů je urovnáme na rozehřátou grilovací pánev. Když budou mít fíky vespodu vypálenou mřížku, opatrně je obrátíme a opékáme ještě po druhé straně. |
2 | Opečené fíky upravíme na plochou servírovací mísu, posypeme rozdrobeným sýrem a pokapeme medem. |
3 | Ihned podáváme k aperitivům před jídlem. |