Waleský toast rarebit - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Waleský toast rarebit
Waleský toast rarebit
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 36127 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
1 polévková lžíce | Hořčice v prášku |
25 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
225 g | Sýr Čedar |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 66,6mg |
Draslík | 220,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Máslo čerstvé, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Waleský toast rarebit postup přípravy receptu:
1 | Krajíce chleba grilujeme po obou stranách v troubě pod silně rozpáleným grilem dozlatova. Vyjmeme na plech. |
2 | V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný sýr, hořčici v prášku a přilijeme pivo. Vše mícháme, aby vznikl hladký krém. |
3 | Topinky na plechu potřeme krémem, pokapeme worcesterem a vložíme do trouby pod gril. Když sýr na povrchu zezlátne, chleby vyjmeme a rozkrojíme na poloviny. |
4 | Ihned podáváme. |