Sýrový kukuřičný nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový kukuřičný nákyp
Sýrový kukuřičný nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36136 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Sůl |
280 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 102,6mg |
Draslík | 218,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kukuřice cukrová nakládaná, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrový kukuřičný nákyp postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme kouskem másla. |
2 | Asi 3/4 kukuřičných zrnek rozmixujeme na pyré. Přidáme 3/4 nastrouhaného sýru, 25g rozpuštěného másla, vejce, mouku, cukr a sůl. Vše do pyré zašleháme. |
3 | Směs vlijeme do zapékací mísy a vmícháme do ní zbylou kukuřici. Povrch uhladíme, posypeme zbylým sýrem a poprášíme cayenským pepřem. |
4 | Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočinout. Podáváme v zapékací míse. |
5 | Nákyp výborně chutná s pečeným kuřetem, krůtou nebo šunkou. |