Jednoduchý recept

Placky s povidly

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36151

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krystal
100 g Cukr moučkový
60 g Droždí
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
200 g Povidla švestková
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 091kJ
42% Sacharidy 151 g
8% Tuky 6 g
34% Sodík 678 mg
42% Bílkoviny 24 g

Placky s povidly postup přípravy receptu:

1

Na placky "bélešky" připravíme kynuté těsto. Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Přidáme 1 lžičku krystalového cukru a 2 dl vlažného mléka. Kvasnice necháme vzejít, pak k mouce přidáme vejce, sůl, cukr a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme je na malé kousky (velikost pěsti). Z každého kousku vytvarujeme bochánek, který vyválíme na tenkou placku.

3

Rozehřejeme větší teflonovou nebo keramickou pánev a placky bez tuku opékáme do zlatohněda z obou stran. Pánev nesmí být úplně rozpálená, aby se placky nepřipalovaly. Upečené placky mají hnědé a zlaté puchýře. Placku pečeme přibližně 2 minuty z každé strany.

4

Podáváme je horké, potřené švestkovými povidly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept