Fusilli po boloňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli po boloňsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36172 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
230 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
90 g | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fusilli |
150 ml | Víno červené |
1 polévková lžíce | Želé rybízové |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 317,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Fusilli, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fusilli po boloňsku postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli. Smažíme a mícháme 5 minut. Přidáme mouku, česnek a rajský protlak |
2 | a podusíme ještě 1 minutu. |
3 | Přilijeme vývar a víno. Přidáme nakrájený celer, pokrájená rajčata, rybízové želé, podle chuti sůl a pepř. Podusíme a mícháme do zhoustnutí. |
4 | Pánev částečně přikryjeme a velmi mírně necháme dusit 1 hodinu. Občas mícháme. |
5 | Zatím těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Důkladně je procedíme. Vrátíme těstoviny do nádoby, přidáme zbývající olej a promícháme, aby se stejnoměrně omastily. |
6 | Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře a na každou porci nalijeme |
7 | trochu masové omáčky. Posypeme jemně parmezánem a zbytek sýru podáváme zvlášť. |