Recept

Fusilli s masovými kuličkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36176

Ingredience

20 g Bazalka
2 polévková lžíce Olej olivový
500 g Těstoviny Fusilli
Rajská omáčka
20 g Bazalka
100 g Cibule
400 g Krájená rajčata s bazalkou
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Masové kuličky
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
150 g Strouhanka
150 g Sýr Parmezán
3 g Sůl
500 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
90 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 972 kcal
Kilojoule 4 069kJ
34% Sacharidy 123 g
33% Tuky 25 g
89% Sodík 2 g
105% Bílkoviny 59 g

Fusilli s masovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty.

2

Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti.

3

Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů.

4

Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut.

5

Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept