Jednoduchý recept

Rybí nákyp s těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36178

Ingredience

2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
6 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 špetka Petržel - nať
1,3 dl Smetana 16% (pochoutková)
60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
450 g Treska aljašská
115 g Těstoviny Penne
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 335kJ
17% Sacharidy 62 g
29% Tuky 22 g
18% Sodík 353 mg
70% Bílkoviny 39 g

Rybí nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu. Přidáme olej a těstoviny a vaříme 10 minut. Poté scedíme a dáme zpět do hrnce, přidáme máslo, přikryjeme a udržujeme teplé.

2

Do pánve dáme rybí plátky, přidáme petrželku, pepř a vodu, aby vše zakryla. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut pod pokličkou. Rybí plátky vyndáme a dáme stranou, aby vychladly. Tekutinu uschováme. Plátky zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Těstoviny dáme do mísy.

3

V misce smícháme smetanu, nasekaný kopr, žloutky, pecorino, muškátový oříšek a směs přidáme do mísy s těstovinami a promícháme. Vmícháme do směsi kousky ryb, přilijeme uschovanou tekutinu a z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi.

4

Zapékací mísu vymažeme a naplníme směsí. Zakryjeme a postavíme mísu na trojnožku do velkého hrnce. Přilijeme tolik vody, aby dosahovala do poloviny zapékací mísy. Přikryjeme hrnec pokličkou a v páře vaříme 90 minut.

5

Nákyp vyklopíme na mísu a okamžitě podáváme.

Poznámka

Vejce - bílky a žloutky zvlášť. Tresčí plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept