Rybí nákyp s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí nákyp s těstovinami
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36178 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 špetka | Petržel - nať |
1,3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
115 g | Těstoviny Penne |
450 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 185,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu. Přidáme olej a těstoviny a vaříme 10 minut. Poté scedíme a dáme zpět do hrnce, přidáme máslo, přikryjeme a udržujeme teplé. |
2 | Do pánve dáme rybí plátky, přidáme petrželku, pepř a vodu, aby vše zakryla. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut pod pokličkou. Rybí plátky vyndáme a dáme stranou, aby vychladly. Tekutinu uschováme. Plátky zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Těstoviny dáme do mísy. |
3 | V misce smícháme smetanu, nasekaný kopr, žloutky, pecorino, muškátový oříšek a směs přidáme do mísy s těstovinami a promícháme. Vmícháme do směsi kousky ryb, přilijeme uschovanou tekutinu a z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. |
4 | Zapékací mísu vymažeme a naplníme směsí. Zakryjeme a postavíme mísu na trojnožku do velkého hrnce. Přilijeme tolik vody, aby dosahovala do poloviny zapékací mísy. Přikryjeme hrnec pokličkou a v páře vaříme 90 minut. |
5 | Nákyp vyklopíme na mísu a okamžitě podáváme. |
Poznámka
Vejce - bílky a žloutky zvlášť. Tresčí plátky.