Jednoduchý recept

Koláč mořský

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36183

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
2 polévková lžíce Kapary
1 kávová lžička Kopr čerstvý
60 g Krevety tygří - loupané
225 g Losos - filety
4,3 dl Mléko nízkotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
500 g Treska aljašská
60 g Tuk
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
13% Sacharidy 48 g
26% Tuky 19 g
29% Sodík 574 mg
88% Bílkoviny 50 g

Koláč mořský postup přípravy receptu:

1

Do pánve dáme ryby s bobkovým listem, solí, pepřem a 3dl mléka. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.

2

Pokrájíme oloupané brambory a uvaříme je ve slané vodě.

3

Ryby necháme okapat a uschováme 3dl tekutiny, v níž se vařily. Ryby rozebereme na vrstvičky, vyhodíme kosti a maso dáme do zapékací mísy, přidáme krevety.

4

Rozpustíme v hrnci polovinu rostlinného tuku, přidáme mouku a minutu smažíme. Přiléváme postupně uschovaný vývar a víno, přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kapary a kopr a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybí maso a rozmícháme.

5

Brambory scedíme a rozmačkáme je. Smícháme se zbylým rostlinným tukem, solí, pepřem a mlékem, aby byla hladká kaše.

6

Kaši dáme do sáčku s velkou hvězdičkovou trubičkou, nastříkáme na ryby a v předehřáté troubě pokrm zapékáme 25 minut.

7

Okamžitě podáváme.

Poznámka

Tresčí plátky bez kůže a lososí plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept