Jednoduchý recept

Sardinky zapékané s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36186

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Rajčata
1 kg Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
1,2 l Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 177kJ
6% Sacharidy 20 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 120 mg
51% Bílkoviny 29 g

Sardinky zapékané s bramborami postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory dáme do hrnce se slanou vodu a přivedeme k varu. Vaříme je pod pokličkou 10 minut, poté je scedíme a vychladlé pokrájíme na plátky.

2

Sardinky vykucháme a očistíme - odřízneme jim hlavy a ocasy a podélně je rozřízneme. Otočíme je hřbetem nahoru a pevně stiskneme páteř, aby se uvolnily kosti. Obrátíme je břichem vzhůru a opatrně vytáhneme celou páteř. Omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.

3

Rozehřejeme v pánvi olivový olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek.

4

Plátky brambor rozložíme v zapékací míse vymazané rostlinným olejem, posypeme je osmahnutou cibulí s česnekem, solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí.

5

Rozevřeme sardinky, aby byly ploché, kůží dolů je položíme do zapékací mísy, přidáme pokrájená rajčata, tymián, oregano a nalijeme na ně víno. V předehřáté troubě pečeme 40 minut.

6

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept