Dušené řízky v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené řízky v zelenině
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí svíčková |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 763,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené řízky v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, obalíme v části mouky a opečeme z obou stran na rozpáleném sádle. |
2 | Do kastrolu naskládáme nakrájenou papriku, cibuli, petržel a mrkev. Na zeleninu rozložíme plátky i s vypečeným tukem, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou, zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou se zbylou moukou a krátce povaříme do zhoustnutí. Dosolíme a můžeme podávat. |