Recept

Dušené řízky v zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36210

Ingredience

1 ks Cibule
1000 g Hovězí svíčková
100 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
5 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
2 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Sádlo vepřové škvařené
8 g Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 999kJ
5% Sacharidy 19 g
79% Tuky 59 g
31% Sodík 623 mg
73% Bílkoviny 41 g

Dušené řízky v zelenině postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, obalíme v části mouky a opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.

2

Do kastrolu naskládáme nakrájenou papriku, cibuli, petržel a mrkev. Na zeleninu rozložíme plátky i s vypečeným tukem, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou, zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou se zbylou moukou a krátce povaříme do zhoustnutí. Dosolíme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept