Hovězí jazyk se zavařeninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk se zavařeninovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
20 g | Cukr krupice |
600 g | Hovězí jazyk |
30 g | Hrozinky |
20 g | Mandle |
50 g | Marmeláda rybízová |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření mleté |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
30 ml | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
1 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 858,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Hovězí jazyk, Hrozinky, Mandle, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí jazyk se zavařeninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jazyk vložíme do osolené vody, přidáme očištěný a pokrájený celer, cibuli, mrkev a petržel, bobkový list a uvaříme doměkka. Poté uvařený jazyk na chvíli ochladíme ve studené vodě a oloupeme. |
2 | Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nové koření a krátce orestujeme. Zasypeme moukou a opražíme, přidáme marmeládu, protlak, sůl, cukr, přilijeme vývar z jazyka a necháme na mírném plameni vařit. |
3 | Hotovou omáčku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme plátky mandlí, hrozinky a víno a necháme přejít varem. Jazyk nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky. |