Recept

Ovocný kořeněný chlebíček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36218

Ingredience

70 g Cukr moučkový
30 g Datle
40 g Fíky čerstvé
2 ks Hřebíček
40 g Mandle
140 g Mouka pšeničná hrubá
140 g Máslo čerstvé
1 ks Nové koření celé
40 g Pomerančová kůra
140 g Rozinky tmavé
0,1 l Rum
1 špetka Skořice mletá
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 294kJ
15% Sacharidy 55 g
38% Tuky 29 g
1% Sodík 28 mg
14% Bílkoviny 8 g

Ovocný kořeněný chlebíček postup přípravy receptu:

1

Očištěné rozinky, datle, fíky, v cukru naloženou pomerančovou kůru a mandle nakrájíme na jemné nudličky. Vsypeme do mísy, přelijeme rumem, zakryjeme talířem a necháme odležet do druhého dne.

2

V míse umícháme do husta máslo, vanilku, cukr a žloutky, třeme cca 30 minut, potom přidáme v rumu naložené ovoce, tlučené koření, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

3

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 90 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a odložíme do druhého dne. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Příprava 40 minut (není započteno odležení ovoce 24 hodin a chlebíčku 24 hodin).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept