Karbanátky v hnědé omáčce
55 min.
Ingredience
- 600gramůMaso mleté - mix
 - 1kusRohlíky bílé
 - 200mililitrůMléko polotučné
 - 2kusyCibule
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 9gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 200gramůStrouhanka
 - 20gramůMouka pšeničná hladká
 - 2decilitryVoda pitná
 - 2gramyNové koření mleté
 - 1kusBobkový list
 - 2decilitryOlej rostlinný
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
73 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mix mletého masa smícháme s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce.
 - 2Jednu cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na 20 g másla. Přidáme ji k mletému masu společně se solí, vejcem, pepřem a prohněteme do hmoty. Vypracujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
 - 3V kastrolu na zbylém másle osmažíme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.