Jehněčí maso se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso se špenátem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36231 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
500 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
5 g | Lupínky kukuřičné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka Hoisin |
3 ks | Šalotka |
400 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Kmín římský, Koriandr celý, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Šalotka, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Lupínky kukuřičné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí maso se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme jehněčí maso, které omyté a osušené pokrájíme na jemné plátky. K masu přidáme koření kari, římský kmín a drcená koriandrová semínka. |
2 | Potom rozdrtíme česnek nebo ho nakrájíme na drobné kousky. Šalotku očistíme a také nakrájíme na tenké plátky. Špenát opláchneme pod tekoucí vodou a necháme osušit. |
3 | Na rozpálený olej vložíme šalotku a česnek, oboje zprudka osmažíme. |
4 | Potom přidáme lupínky chilli-flakes (kukuřičné lupínky). |
5 | K této směsi přidáme nakrájené maso a ochutíme omáčkou hoisin. Vše spolu smažíme ještě několik minut. Dle potřeby trochu podlijeme vodou. Špenát zlehka přimícháme až nakonec. |