Jednoduchý recept

Jehněčí maso se špenátem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36231

Ingredience

500 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr celý
5 g Lupínky kukuřičné
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka Hoisin
2 ks Česnek
3 ks Šalotka
400 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
8% Sacharidy 29 g
30% Tuky 23 g
5% Sodík 110 mg
37% Bílkoviny 21 g

Jehněčí maso se špenátem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme jehněčí maso, které omyté a osušené pokrájíme na jemné plátky. K masu přidáme koření kari, římský kmín a drcená koriandrová semínka.

2

Potom rozdrtíme česnek nebo ho nakrájíme na drobné kousky. Šalotku očistíme a také nakrájíme na tenké plátky. Špenát opláchneme pod tekoucí vodou a necháme osušit.

3

Na rozpálený olej vložíme šalotku a česnek, oboje zprudka osmažíme.

4

Potom přidáme lupínky chilli-flakes (kukuřičné lupínky).

5

K této směsi přidáme nakrájené maso a ochutíme omáčkou hoisin. Vše spolu smažíme ještě několik minut. Dle potřeby trochu podlijeme vodou. Špenát zlehka přimícháme až nakonec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept