Recept

Brynzové taštičky od bači

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36234

Ingredience

700 g Brambory
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 l Podmáslí kysané 1%
60 g Pšeničná krupice
80 g Slanina vepřová
300 g Sýr Brynza
4,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 712kJ
19% Sacharidy 69 g
36% Tuky 27 g
46% Sodík 914 mg
58% Bílkoviny 33 g

Brynzové taštičky od bači postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s hladkou moukou, solí (1 lžička), krupicí, 50 g brynzy a vejci.

2

V misce si vymícháme zbylou brynzu s pepřem, solí (asi 0.5 lžičky) a drobně pokrájeným omytým koprem. Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji usmažíme dozlatova. Do hrnce dáme zbylou vodu se solí.

3

Těsto z brambor dáme na hrubou moukou pomoučený vál a řádně ho vypracujeme. Pak ho vyválíme na placku o síle asi 3 mm. Formičkou přibližně o průměru 5 cm vykrojíme kolečka. Na každé kolečko vložíme lžičkou kopeček brynzy s koprem, těsto přehneme na polovinu a okraje důkladně stlačíme. (Do taštiček použijeme přibližně 200 g brynzy.)

4

Taštičky dáváme hned do vařící vody, vaříme je přibližně 4-5 minut.

5

Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, polijeme slaninou, ozdobíme kopečkem ze zbylé brynzy a hned servírujeme.

6

Ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept