Cukrové brambory v mandlovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukrové brambory v mandlovém těstě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36241 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr moučkový |
160 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formičky | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Mandlové těsto | |
200 g | Cukr moučkový |
200 g | Mandle |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 312,8mg |
Draslík | 365,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Cukrové brambory v mandlovém těstě postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku, těstíčkem naplníme vymazané a mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové indiánky vydlabeme, naplníme smetanou nebo slepíme džemem a spojíme vždy po dvou k sobě, aby byly kulaté (jako brambory). Takto připravené obalíme mandlovým těstem, posypeme nastrouhanou čokoládou, nahoře nařízneme a složíme do papírových košíčků. |
2 | Mandlové těsto: jemně nastrouhané mandle smícháme s vejcem a v hmoždíři utlučeme. Poté položíme na vál, přidáme cukr, vypracujeme těsto a vyválíme plát. Vykrojíme z něj kolečka ve velikosti dle potřeby. |
Poznámka
Podáváme studené.