Bačovský bramborový závin s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bačovský bramborový závin s klobásou
Bačovský bramborový závin s klobásou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36246 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
200 g | Klobása uzená |
1 kávová lžička | Kmín celý |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr holandského typu jemné plátky |
2 ks | Vejce slepičí |
320 g | Zelí kysané |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 297,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr holandského typu jemné plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bačovský bramborový závin s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, uvaříme ve vodě ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Do druhé misky nastrouháme tvrdý sýr Eidam a připravíme si plátky sýru holandského typu s klobásou. |
2 | V míse nastrouhané brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Promíchané těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem rozválíme těsto o síle asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme plátky "holandského" sýra, na něj položíme za sebou 2 klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme. Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C, pak závin potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a nastrouhaným Eidamem a závin dopečeme (přibližně 10 minut), až je kůrka zlatá. |
3 | Závin nakrájíme na porce a podáváme s kysaným zelím. |