Recept

Bačovský bramborový závin s klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36246
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

100 g Sýr holandského typu jemné plátky
500 g Brambory
200 g Klobása uzená
1 kávová lžička Kmín celý
150 g Mouka pšeničná hladká
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
320 g Zelí kysané
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 135kJ
10% Sacharidy 35 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 145 mg
28% Bílkoviny 16 g

Bačovský bramborový závin s klobásou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, uvaříme ve vodě ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Do druhé misky nastrouháme tvrdý sýr Eidam a připravíme si plátky sýru holandského typu s klobásou.

2

V míse nastrouhané brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Promíchané těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem rozválíme těsto o síle asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme plátky "holandského" sýra, na něj položíme za sebou 2 klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme. Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C, pak závin potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a nastrouhaným Eidamem a závin dopečeme (přibližně 10 minut), až je kůrka zlatá.

3

Závin nakrájíme na porce a podáváme s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept