Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou
Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36249 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
200 g | Klobása uzená |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Oštiepok |
2 ks | Vejce slepičí |
350 g | Zelí kysané |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 296,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Oštiepok, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve vývaru ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně pomeleme. |
2 | Do misky nastrouháme 100 g ovčího uzeného sýru Oštiepok a 100 g si nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si pikantní uzenou klobásu. |
3 | V míse pomleté brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem ho rozválíme na sílu asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme nakrájené plátky sýra, na něj položíme za sebou 2 nožičky klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme. |
4 | Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C. |
5 | Závin po 15 - 20 minutách potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a závin zprudka dopečeme (přibližně 5 - 8 minut při 220°C), až je kůrka zlatá. |
6 | Závin nakrájíme na porce a podáváme ho teplý i studený s kysaným zelím. |