Recept

Špenátová omeleta s hříbky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36251

Ingredience

250 g Hříbky čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
40 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
6 ks Vejce slepičí
125 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
3% Sacharidy 11 g
61% Tuky 46 g
92% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Špenátová omeleta s hříbky postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej, vyškvaříme na něm kostičky slaniny, přidáme nakrájené hříbky a krátce je podusíme. Vložíme nasekaný špenát a 1–2 minuty jej v oleji obracíme. Nenecháme jej povadnout.

2

Našleháme vejce, podle chuti přisolíme, opepříme. Vejci zalijeme houby se špenátem a středně zprudka smažíme. Jak vejce tuhnou, omeletu nadzdvihneme lopatkou a pánev nakloníme, aby syrová vejce vytekla dospodu.

3

Posypeme omeletu strouhaným parmezánem a na 1–2 minuty umístíme 10 cm pod horký gril, až je povrch zlatavě hnědý a na dotek pevný. Omeletu rozkrojíme napůl a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept