Yorkshirské nákypy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Yorkshirské nákypy
Yorkshirské nákypy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36253 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
115 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 86,8mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 482,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Yorkshirské nákypy postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme hladkou mouku se solí. Přidáme vejce, přilijeme 100 ml mléka a vše dobře promícháme. Potom přilijeme dalších 100 ml mléka, které metlou vešleháme do základu. Do vzniklé hladké směsi vlijeme zbylé mléko, promícháme a těsto necháme asi 30 minut odpočinout. |
2 | Formu na 12 muffinek vymažeme rozpuštěným horkým máslem a do kalíšků nalijeme těsto. Ihned vložíme do silně vyhřáté trouby a nákypy pečeme 20-25 minut. |
3 | Ihned podáváme jako přílohu k hovězí pečeni nebo k dušeným masům. |
Poznámka
Máslo můžeme nahradit sádlem.