Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36258

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
40 g Droždí
50 g Hrozinky
6,5 dl Mléko plnotučné
600 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mák mletý
150 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Sůl
120 g Švestky sušené
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,368 kcal
Kilojoule 5 722kJ
53% Sacharidy 193 g
75% Tuky 56 g
25% Sodík 493 mg
56% Bílkoviny 31 g

Máslové krajáčky postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme 10 g cukru a zalijeme 1 dl vlahého mléka. Když nám vzejde kvásek, přidáme k mouce 3 žloutky, rozpuštěné vlahé máslo, 1,5 dl vlahého mléka, nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, zbytek krupicového cukru a sůl. Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme čistým plátnem a necháme v teple vykynout (asi 35–40 minut).

2

Mezitím si omyjeme a osušíme vypeckované sušené švestky a velké hrozinky. Pokrájíme je na malé kousky, dáme do misky a promícháme s mletým mákem, vanilkovým a práškovým cukrem.

3

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, zlehka ho rozválíme na placku vysokou asi 3–4 cm a radýlkem ji nakrájíme na malé čtverečky přibližně 4x4 cm. Z každého vytvarujeme malý bochánek. Pokládáme je na plech vymazaný olejem. Necháme je znovu asi 10–15 minut vykynout a upečeme je v předehřáté troubě dozlatova. Pečeme přibližně 20–25 minut při 180 °C.

4

Upečené krajáčky dáme do velké mísy, posypeme je připravenou směsí máku a švestek, hrozinek, zalijeme horkým mlékem (4 dl) a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept