Recept

Francouzský slaninový koláč

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36260

Ingredience

120 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
125 g Sýr Gruyére
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Těsto
125 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 976kJ
6% Sacharidy 23 g
81% Tuky 60 g
61% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Francouzský slaninový koláč postup přípravy receptu:

1

Z mouky, soli, másla a vody připravíme těsto. Zabalíme je do fólie a dáme na 30 minut chladit.

2

Na vále poprášeném moukou těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Těsto na dně propícháme vidličkou.

3

Těsto překryjeme pečicím papírem a vyplníme fazolemi. Připravený korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 220 °C.

4

Na posledních 10 minut odstraníme fazole a papír.

5

Zatím si uděláme náplň: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a kostičky slaniny a za občasného míchání je zvolna smažíme, až cibule zezlátne a slanina je křupavá.

6

Směsí cibule a slaniny naplníme korpus a zasypeme strouhaným sýrem. Rozšleháme vejce se smetanou, dochutíme pepřem a solí. Směs vlijeme na korpus.

7

Při 180 °C koláč pečeme 25–30 minut, náplň by měla být dozlatova pečená a tuhá. Koláč podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept