Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36268

Ingredience

1 polévková lžíce Pažitka
3 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
90 g Sýr Niva (Rokfór)
175 g Sýr smetanový almette
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Těsto
125 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
6% Sacharidy 22 g
40% Tuky 30 g
53% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Koláč s modrým sýrem postup přípravy receptu:

1

Těsto: smícháme mouku, přidáme sůl, máslo a směs promneme. Přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.

2

Vyválíme těsto, vyložíme s ním formu a na dně je propícháme vidličkou. Těsto překryjeme alobalem a vyplníme fazolemi. Připravený korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. Na posledních 10 minut odstraníme fazole a alobal.

3

Náplň: smícháme rozdrcený rokfór se sýrem, přidáme vejce, smetanu, pažitku, dochutíme pepřem a solí. Solíme opatrně, protože rokfór je dost slaný.

4

Náplň rozetřeme na korpusu, snížíme teplotu v troubě na 180 °C a koláč pečeme asi 30 minut, až je na povrchu dozlatova upečený. Koláč podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept