Recept

Karamelizované podzimní ovoce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36285

Ingredience

60 g Cukr krupice
3 ks Hrušky
3 ks Jablka
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
200 g Zakysaná smetana
4 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 097kJ
9% Sacharidy 33 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 28 mg
3% Bílkoviny 1 g

Karamelizované podzimní ovoce postup přípravy receptu:

1

Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Za častého míchání povaříme, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a vaříme, až se začne tvořit zlatý karamel. Přidáme jablka a za stálého míchání je povaříme doměkka. Potom přidáme hrušky, povaříme doměkka a nakonec vsypeme švestky a ještě chvíli povaříme.

3

Ovoce má být měkké, obalené v karamelu a nemá se rozpadat.

4

Podáváme teplé, s kopečkem zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept