Pstruh na mandlích a hroznech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na mandlích a hroznech
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36293 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Hroznové víno |
100 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 320,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hroznové víno, Mandle, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh na mandlích a hroznech postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj plátky citronu a na ně položíme osolené pstruhy. Přelijeme polovinou rozpuštěného másla, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. |
2 | Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a orestujeme na něm plátky mandlí. Přisypeme omyté, rozpůlené hroznové víno, přilijeme víno, osolíme, opepříme a vše povaříme 2 minuty. |
3 | Po 20 minutách pečení přelijeme pstruhy připravenou mandlovou směsí a dopékáme ještě 5 minut. |