Omáčka z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z telecího masa
Omáčka z telecího masa
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36297 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
200 g | Bramborové noky |
4 g | Majoránka |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana zakysaná 14% |
10 g | Sůl |
500 g | Telecí plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 498,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Majoránka, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 40 minut. |
2 | Vývar scedíme, koření vyndáme, maso nakrájíme najemno nebo posekáme. Maso vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, provaříme, ochutíme majoránkou, podle chuti dosolíme. Krátce povaříme a odstavíme. |
3 | Podáváme s bramborovými noky. |
Poznámka
Použijeme-li mleté telecí maso, doba vaření se zkrátí.