Jednoduchý recept

Omáčka z telecího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36297

Ingredience

3 g Bobkový list
200 g Bramborové noky
4 g Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká
5 g Nové koření celé
3 g Pepř černý mletý
250 g Smetana zakysaná 14%
10 g Sůl
500 g Telecí plec
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 487kJ
6% Sacharidy 23 g
21% Tuky 16 g
62% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Omáčka z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 40 minut.

2

Vývar scedíme, koření vyndáme, maso nakrájíme najemno nebo posekáme. Maso vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, provaříme, ochutíme majoránkou, podle chuti dosolíme. Krátce povaříme a odstavíme.

3

Podáváme s bramborovými noky.

Poznámka

Použijeme-li mleté telecí maso, doba vaření se zkrátí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept