Recept

Rybí polévka ze Vsetínska

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36298

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
100 g Rybí hlavy
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
300 g Cejn velký

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 983kJ
3% Sacharidy 10 g
132% Tuky 99 g
18% Sodík 360 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rybí polévka ze Vsetínska postup přípravy receptu:

1

Rybí maso spolu s hlavami a odřezky omyjeme, dáme do 1 litru vody, přidáme 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, vodu přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a vaříme jen 10 minut. Vývar přecedíme a zachytíme. Rybí maso po vychladnutí obereme a odložíme do misky.

2

Očistíme a omyjeme si mrkev, celer, petržel, celerovou a petrželovou nať a cibuli.

3

Kořenovou zeleninu pokrájíme na malé kostky, cibuli a nať celeru s petrželkou pokrájíme nadrobno.

4

V hrnci si rozpálíme olej s máslem a cibuli se zeleninou podusíme. Když se začne smažit, poprášíme ji moukou a červenou sladkou a pálivou paprikou. Krátce za stálého míchání zeleninu s moukou osmažíme a zalijeme ji rybím vývarem. Znovu přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, muškátový květ, sůl, celerovou nať a polévku pomalu budeme vařit 10 minut, pak přidáme obrané rybí maso, koření Vegetu a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku zjemníme rozkvedlaným vajíčkem, přimícháme petrželku, necháme přejít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept