Jednoduchý recept

Vajíčková omáčka se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36302

Ingredience

200 g Brambory vařené
50 g Mouka pšeničná hladká
20 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 316kJ
6% Sacharidy 23 g
26% Tuky 19 g
64% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Vajíčková omáčka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přisypeme polovinu mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme.

2

Mezitím si v hrnku rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, přisypeme zbylou mouku a směs za stálého míchání přidáme pomalu do omáčky. Provaříme, osolíme, opepříme, zakápneme octem a odstavíme.

3

Omáčku podáváme teplou s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept