Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36317

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
2 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Citronová kůra
1 ks Citrony
700 g Kuřecí prsa
200 ml Olej olivový
60 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Rozinky tmavé
1 hrst Rukola
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 304kJ
3% Sacharidy 10 g
58% Tuky 43 g
13% Sodík 269 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kuře v balsamicu postup přípravy receptu:

1

Omytá kuřecí prsa naklepeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a přikryjeme pečicím papírem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme z trouby a necháme v míse vychladnout.

2

Balsamico prošleháme s olejem a přilijeme šťávu z pečení. Přidáme nasekanou bazalku, citronovou kůru a vroucí vodou spařené rozinky. Kuřecí prsa položíme na talíř, přelijeme připravenou zálivkou a necháme 12 hodin v chladu odležet.

3

Před podáváním necháme pokrm chvíli v pokojové teplotě. Maso nakrájíme na plátky, upravíme na plochý talíř a přelijeme marinádou. Ozdobíme omytou rukolou, opraženými piniemi a podáváme s dílky omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept