Zapečené broskve s muškátovou pěnou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme. Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut. V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny. Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě. Dezert podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.