Recept

Zapečené broskve s muškátovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36321

Ingredience

4 ks Broskve
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
30 g Cukr vanilka
2 ks Fíky čerstvé
1 špetka Kardamom
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Víno muškátové

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 260kJ
14% Sacharidy 52 g
11% Tuky 9 g
1% Sodík 15 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zapečené broskve s muškátovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme.

2

Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut.

3

V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny.

4

Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě.

5

Dezert podáváme teplý.

Poznámka

Fíky můžeme při přípravě dezertu vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept