Recept

Jáhlové knedle nasladko

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36330

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
250 g Jáhly - loupané proso
500 g Kompot meruňkový
5,5 dl Mléko plnotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
8 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 661kJ
27% Sacharidy 99 g
63% Tuky 48 g
28% Sodík 569 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jáhlové knedle nasladko postup přípravy receptu:

1

Jáhly dáme do síta a přelijeme je 1 litrem vařící vody. Pak je odkapané dáme do hrnce, přilijeme mléko, přimícháme 0,5 lžičky soli a vaříme je pomalu 35 minut.

2

Vychladlou kaši dáme do mísy. Vmícháme vejce, smetanu, 0,5 dl mléka, 0,5 lžičky soli a hrubou mouku. Té dáme postupně jen tolik, aby nám vzniklo tuhé těsto (3-5 lžic).

3

Těsto dáme na pomoučený vál, lžící těsto vykrajujeme a vyválíme malé knedle.

4

V hrnci přivedeme k varu 2,5 litru vody s lžičkou soli a knedlíky do ní opatrně naházíme. Promícháme a podle velikosti je vaříme přibližně 4-6 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, posypeme skořicovým a práškovým cukrem.

5

Nakonec knedle polijeme rozpuštěných máslem, navrch položíme kompotované meruňky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept