Ryba s bajanem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba s bajanem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36333 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
175 g | Kukuřice |
500 g | Mořský ďas |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 973,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Mořský ďas, Ocet vinný, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba s bajanem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme rozčtvrcenou cibuli, šalotky, česnek, petrželku, tymián, mleté chilli, sůl, pepř a červený vinný ocet - máme bajan. Ocasní ploutve z mořského ďasa vykostěné a pokrájené na kostky dáme na talíř a posypeme je kořením. Přikryjeme a necháme v lednici 30 minut. |
2 | Nakrájíme mrkev na úzké dlouhé plátky. Podélně rozkrojíme kukuřičky. 2 lžíce oleje necháme rozehřát v předehřátém woku, přidáme kusy ryb a smažíme 4 minuty. Poté ryby přemístíme do mísy a udržujeme teplé. |
3 | Přidáme zbývající olej a osmahneme mrkev a kukuřičky. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme minutu. Vrátíme ryby a šťávu do woku a smažíme 2 minuty. |
4 | Promícháme vývar, ocet, sherry, citronovou šťávu, sůl, pepř a Solamyl. Uvedeme směs do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
5 | Podáváme teplé. |