Jednoduchý recept

Bramborové placky pečené v zelném listu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 36337

Ingredience

1 kg Brambory
100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
100 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 097kJ
15% Sacharidy 53 g
37% Tuky 27 g
100% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 12 g

Bramborové placky pečené v zelném listu postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce, sůl a trochu mléka. Vypracujeme řidší těsto.

2

Jednotlivé zelné listy odloupneme z hlávky, omyjeme, otřepeme a pomažeme silnější vrstvou bramborového těsta. Plech vymažeme sádlem v silnější vrstvě, poklademe jednotlivé listy s těstem vedle sebe a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 25 minut dozlatova.

3

Ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept