Červený snapper zapékaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený snapper zapékaný
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36350 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
425 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Snapper |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Feta |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 5,2mg |
Draslík | 335,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Snapper nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Červený snapper zapékaný postup přípravy receptu:
1 | Vnitřek i povrch ryby polijeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Tymián vložíme do břišní dutiny. |
2 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme pokrájenou cibulku, přimícháme rozetřený česnek, přidáme pokrájená rajčata, ocet a rajčatový protlak. Povaříme 5 minut, poté necháme omáčku vychladnout, přimícháme jogurt, oregano a petrželku. |
3 | Do zapékací mísy nalijeme polovinu omáčky, přidáme rybu, zalijeme druhou polovinou omáčky a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě zapékáme 35 minut. |
4 | Rybu posypeme sýrem a podáváme. |
Poznámka
Z citronu použijeme šťávu. Snapper se občas prodává pod názvem chňapal.