Recept

Zapečená jáhlová kaše se švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 36351

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Jáhly - loupané proso
500 g Kompot švestkový
1,5 l Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
27% Sacharidy 96 g
50% Tuky 37 g
13% Sodík 252 mg
37% Bílkoviny 21 g

Zapečená jáhlová kaše se švestkami postup přípravy receptu:

1

Jáhly v sítu 2x promyjeme vařící vodou (1 litr). Necháme je odkapat, pak je dáme do hrnce, zalijeme 1,5 litrem mléka, přidáme sůl (1 lžičku) a za občasného promíchání pomalu uvaříme kaši. Vaříme ji 30 minut.

2

Mezitím si scedíme švestkový kompot, šťávu zachytíme a švestky necháme odkapat. Omyjeme vypeckované sušené švestky.

3

Když je jáhlová kaše uvařená, promícháme ji se sušenými švestkami a dáme ji do zapékací mísy, kterou jsme vymazali 2 lžícemi másla. Ve smetaně si rozkvedláme vejce s lžicí cukru a kaši zalijeme.

4

Dáme ji zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 30 minut dozlatova.

5

Upečenou jáhlovou kaší dáme na talíře, ozdobíme je kompotovanými švestkami a každou porci kaše polijeme šťávou z kompotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept