Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36359

Ingredience

2 ks Cukr skořicový
50 g Hrozinky
150 g Jáhly - loupané proso
500 g Kompot švestkový
1 l Mléko plnotučné
90 g Máslo čerstvé
150 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
120 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 060kJ
30% Sacharidy 108 g
39% Tuky 29 g
12% Sodík 233 mg
26% Bílkoviny 15 g

Rýžový jahelník postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si dobře promyjeme rýži a jáhly. Pak je v sítu přelijeme vařící vodou a dáme je do mísy. Sušené švestky bez pecek a hrozinky dobře omyjeme a přimícháme je do jahelníku.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem (20 g) a dáme do ní jahelník. Mléko rozmícháme s lžičkou soli a zalijeme jahelník. Po celém uhlazeném povrchu poklademe plátky másla (70 g), mísu zakryjeme a dáme do trouby zapéct.

3

Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 45 minut dozlatova.

4

Švestkový kompot scedíme, šťávu zachytíme.

5

Upečený jahelník se švestkami rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, ozdobíme švestkami z kompotu, okolo jahelníku nalijeme 0,5 dl šťávy z kompotu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept