Makrely se smetanovou omáčkou

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
223 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makrely očistíme a vykucháme. Dáme je vařit do osolené a okyselené vody s kouskem cibule. Makrely nesmíme vařit na prudkém ohni, neboť by se rozpadly. Jakmile jsou uvařené, necháme je vychladit.
  • 2
    Vychlazené makrely sloupneme z kůže, odkrojíme jim hlavy, rozpůlíme a vyndáme páteř. Takto připravené půlky makrel rozložíme na plochou mísu.
  • 3
    Vejce uvaříme natvrdo a poté velmi jemně nasekáme. Nasekaná vejce zamícháme do okyselené smetany a přidáme i jemně nasekanou petrželovou nať.
  • 4
    Takto připravenou smetanovou omáčku nalijeme na makrely a dáme na několik hodin uložit do chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.