Recept

Makrely se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 3636
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 ks Makrela obecná
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 713kJ
1% Sacharidy 2 g
37% Tuky 28 g
13% Sodík 255 mg
68% Bílkoviny 38 g

Makrely se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Makrely očistíme a vykucháme. Dáme je vařit do osolené a okyselené vody s kouskem cibule. Makrely nesmíme vařit na prudkém ohni, neboť by se rozpadly. Jakmile jsou uvařené, necháme je vychladit.

2

Vychlazené makrely sloupneme z kůže, odkrojíme jim hlavy, rozpůlíme a vyndáme páteř. Takto připravené půlky makrel rozložíme na plochou mísu.

3

Vejce uvaříme natvrdo a poté velmi jemně nasekáme. Nasekaná vejce zamícháme do okyselené smetany a přidáme i jemně nasekanou petrželovou nať.

4

Takto připravenou smetanovou omáčku nalijeme na makrely a dáme na několik hodin uložit do chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept