Jednoduchý recept

Srnčí hřbet s čokoládovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36364

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
140 g Cukr moučkový
60 g Džem rybízový
1 ks Hřebíček
140 g Mandle
140 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Skořice mletá
70 g Strouhanka
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
140 g Čokoláda hořká
Na formu a posypání
10 g Mandle
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Poleva
150 g Cukr krupice
5 g Máslo čerstvé
0,2 l Voda pitná
90 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 911kJ
19% Sacharidy 70 g
56% Tuky 42 g
6% Sodík 129 mg
24% Bílkoviny 13 g

Srnčí hřbet s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

Máslo rozmícháme, přidáme postupně žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, neloupané mandle a strouhanku navlhčenou rumem.

2

Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a pečeme v troubě cca 60 minut. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme, žlábek vyplníme džemem a celý hřbet přelijeme čokoládovou polevou. Dozdobíme na nudličky nakrájenými mandlemi.

3

Na polevu rozpustíme čokoládu s máslem a lžičkou vody, poté přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme dohladka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept