Jablečné pyré s řeckým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné pyré s řeckým jogurtem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36365 |
Kategorie: | Pyré |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
75 g | Cukr krupice |
100 ml | Džus jablečný |
1200 g | Jablka |
200 g | Řecký jogurt |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 348,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Džus jablečný, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné pyré s řeckým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Jedno jablko ponecháme na ozdobu. Spolu s citronovou šťávou je dáme do kastrolu a promícháme. Přidáme jablečnou šťávu, cukr a pod pokličkou zvolna podusíme za občasného promíchání 35-40 minut. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí jablka prolisujeme sítem. |
2 | Pyré rozdělíme do sklenic, doplníme řeckým jogurtem a ozdobíme jablkem nakrájeným na plátky. |
3 | Dezert můžeme podávat teplý i vychlazený. |