Recept

Bramborové placky (ertepláky) s mákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36366

Ingredience

900 g Brambory
80 g Cukr moučkový
250 g Mouka polohrubá
50 g Mák - semena
140 g Máslo čerstvé
200 g Povidla švestková
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 881 kcal
Kilojoule 3 686kJ
35% Sacharidy 127 g
42% Tuky 32 g
18% Sodík 353 mg
32% Bílkoviny 18 g

Bramborové placky (ertepláky) s mákem postup přípravy receptu:

1

Mák pomeleme a smícháme s práškovým cukrem.

2

Brambory dobře omyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka v 1,5 litru vody. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim polohrubou mouku (220 g), vejce, sůl, promícháme a dobře prohněteme. Těsto dáme na pomočený vál, rozdělíme ho na 12 dílů. Z každého vyválíme tenkou placku asi 1-2 mm silnou. Aby se nelepily, vždy trochu pomoučíme vál (30 g).

3

Placky pečeme z obou stran na teflonové nebo porcelánové pánvi nasucho. Musí být jen dostatečně rozpálená. Upečené placky mají zlatou barvu s hnědými puchýři. Pečeme je asi 1-2 minuty z každé strany.

4

Upečené horké placky potřeme švestkovými povidly, pokropíme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem smíchaným s práškovým cukrem. Upečené placky podáváme ihned horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept