Jehněčí maso s kukuřicí a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s kukuřicí a chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36373 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Fazolová černá omáčka |
400 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
200 g | Kukuřice |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
200 ml | Vývar zeleninový |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 80,9mg |
Draslík | 94,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 950,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Fazolová černá omáčka, Jehněčí maso, Kukuřice, Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí maso s kukuřicí a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme a necháme okapat nebo osušíme v utěrce. Potom je nakrájíme na malé kostky. Závor oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo nastrouháme. Nakrájené maso dáme asi na čtvrt hodiny uležet od marinády z fazolové omáčky, semínek koriandru a zázvoru. |
2 | Potom připravíme chřest, který omyjeme a podélně nakrájíme. |
3 | Jako první zprudka na oleji osmažíme chřest a vyjmeme. |
4 | Jako další osmažíme malé kukuřice. |
5 | Poslední osmažíme na oleji maso. K osmaženém masu vrátíme zpět do pánve zeleninu a vše podlijeme vývarem. Ještě pár minut necháme povařit. Škrobovou moučkou rozmícháme s malým množství vody a tím směs zahustíme. |