Řízky v rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky v rajské omáčce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36392 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Mouka polohrubá |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 198,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řízky v rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polohrubé mouce a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran. |
2 | V kastrolu osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata, vložíme plátky masa i s vypečenou šťávou a dusíme doměkka asi 30 minut, podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Poté přidáme protlak a smetanu, ve které rozmícháme mouku a necháme povařit do zhoustnutí. Dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou. |