Recept

Řízky v rajské omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36392

Ingredience

1 ks Cibule
1000 g Hovězí maso zadní
30 g Mouka polohrubá
30 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata
2 dl Smetana 12% (konzumní)
9 g Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 944kJ
4% Sacharidy 15 g
38% Tuky 28 g
34% Sodík 673 mg
69% Bílkoviny 39 g

Řízky v rajské omáčce postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polohrubé mouce a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.

2

V kastrolu osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata, vložíme plátky masa i s vypečenou šťávou a dusíme doměkka asi 30 minut, podle potřeby podléváme vodou.

3

Poté přidáme protlak a smetanu, ve které rozmícháme mouku a necháme povařit do zhoustnutí. Dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept