Jednoduchý recept

Vepřová plec pečená

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Vepřová plec pečená 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 364
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Kmín celý
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Sůl
750 g Vepřová plec
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 820kJ
0% Sacharidy 1 g
20% Tuky 15 g
51% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g
Vepřová plec pečená
  • Vepřová plec pečená
  • 1
  • Vepřová plec pečená
  • 2
  • Vložit obrázek

Vepřová plec pečená postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vodou a vznikajícím výpekem pečeme doměkka a dozlatova.

2

Ke konci pečení otočíme plec kůží nahoru, nakrájíme ji na proužky a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení plec v tučnějších částech propichujeme.

3

Upečenou plec vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.

4

Ke konci varu podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřová plec pečená
Hezky popsaný recept. Pečenou plec jsem podávala se špenátem a bramborovým knedlíkem. Já jen dávám na jednu porci více masa, většinou 100 až 120 g. 75 g je docela málo, ale menším jedlíkům nebo dětem bude stačit. Palec nahoru.smile
 
kuchar
Vepřová plec pečená
Supertongue
 
kocourek.bodik@seznam.cz
Vepřová plec pečená
A co zbyde, je-li plec velká a jedlíků málo, přijde jednoduše rozemlít i s kůžičkou do masové pomazánky. Nezbude ani molekula.
 
seniorka 49
Vepřová plec pečená
Stejně se dá péct i vepřové koleno.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept