Jednoduchý recept

Vepřová plec pečená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 364

Ingredience

2 g Kmín celý
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Sůl
750 g Vepřová plec
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 820kJ
0% Sacharidy 1 g
20% Tuky 15 g
51% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Vepřová plec pečená postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vodou a vznikajícím výpekem pečeme doměkka a dozlatova.

2

Ke konci pečení otočíme plec kůží nahoru, nakrájíme ji na proužky a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení plec v tučnějších částech propichujeme.

3

Upečenou plec vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.

4

Ke konci varu podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept