Recept

Kůzle s hrozinkami na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36413

Ingredience

3 ks Bobkový list
3 ks Cibule
30 g Hrozinky
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kmín celý
400 g Kompot jeřabinový
1 kg Kůzlečí maso
1 ks Mrkev kořen
200 g Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 polévková lžíce Sůl
250 g Vepřový bok uzený
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,082 kcal
Kilojoule 4 529kJ
20% Sacharidy 72 g
192% Tuky 144 g
66% Sodík 1 g
110% Bílkoviny 62 g

Kůzle s hrozinkami na pivě postup přípravy receptu:

1

Hrozinky omyjeme, necháme odkapat a dáme do 4 dl piva. Necháme je namočené 1 hodinu. Pak hrozinky scedíme, pivo zachytíme a hrozinky pokrájíme na menší kousky.

2

Kůzlečí maso dobře odblaníme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky, které potřeme rozpuštěným máslem. Velké jablko omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky, očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na plátky. Uzený bůček pokrájíme na plátky.

3

Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem, dáme do pekáče, proložíme bobkovými listy, česnekem, jablkem, cibulí, mrkví a plátky uzeného bůčku. Vše posypeme hrozinkami a zalijeme pivem.

4

Pekáč s masem zakryjeme víkem, dáme do předem vyhřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 55 minut při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.

5

Upečené maso má zlatohnědou kůrku. Podáváme s jeřabinovým kompotem.

Poznámka

Ke kůzlečímu masu podáváme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept