Recept

Nakládaná krkovička s křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36422

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
500 g Chléb výběrový
2 ks Cibule
200 g Křen
200 g Mrkev kořen
1 dl Ocet vinný
200 g Petržel kořen
100 g Sůl
1500 g Vepřová krkovička
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 219kJ
9% Sacharidy 33 g
105% Tuky 79 g
196% Sodík 4 g
44% Bílkoviny 25 g

Nakládaná krkovička s křenem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou krkovici dáme do keramické nádoby a zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a nakrájenou cibulí, bobkovým listem a solí. Zalijeme vodou s octem a zatížíme kamenem.

2

Necháme minimálně týden uležet za občasného otáčení masa.

3

Naložené maso vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit na mírném ohni. když je maso měkké vyjmeme jej, nakrájíme na plátky a podáváme s nastrouhaným křenem a čerstvým chlebem.

Poznámka

Maso je nutné naložit alespoň s týdenním předstihem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept