Recept

Kůzlečí řízky s pivem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36438

Ingredience

0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
700 g Kůzlečí maso
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mouka sójová plnotučná
0,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
100 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 751kJ
7% Sacharidy 27 g
16% Tuky 12 g
36% Sodík 722 mg
84% Bílkoviny 47 g

Kůzlečí řízky s pivem postup přípravy receptu:

1

Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal.

2

V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku.

3

Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka.

4

V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany.

5

Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme.

Poznámka

Kůzlečí řízky podáváme k bramborům nebo bramborové kaši s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept