Recept

Rožnovský kapr načerno

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36444

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Džem rybízový
2 polévková lžíce Hrozinky
800 g Kapr obecný
1 polévková lžíce Libeček
50 g Mandle
50 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Perník
50 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Povidla švestková
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
10 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 114kJ
17% Sacharidy 60 g
88% Tuky 66 g
26% Sodík 514 mg
78% Bílkoviny 44 g

Rožnovský kapr načerno postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, omyjeme, rozporcujeme na větší kusy, bez hlavy a ocasu ho dáme do hrnce s litrem vody, octem, celou očištěnou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a solí (1,5 lžičky). Pomalu vaříme 10 - 15 minut, potom rybu opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou. Vývar přecedíme.

2

Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel, cibuli a malou snítku libečku. Kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, libeček krájíme také nadrobno. Perník nastrouháme. V pánvi roztopíme cukr (1 lžíce) a stálým mícháním upražíme světlejší karamel, který zředíme 1 dl rybího vývaru.

3

V hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli se zeleninou, promícháme a krátce osmažíme. Přilijeme vývar (4,5 dl), přidáme perník, zředěný karamel, švestková povidla, rybízový džem, promícháme a pomalu vaříme 30 minut.

4

Mezitím omyjeme sušené švestky s hrozinkami a pokrájíme je na menší kousky, stejně tak i vlašské ořechy i oloupané mandle.

5

Uvařenou omáčku přecedíme a vrátíme zpět do hrnce. Ochutíme solí (asi 0,5 lžičky), cukrem (1 lžíce), citronovou šťávu, přidáme pokrájené švestky s hrozinkami, mandle a ořechy. Krátce, přibližně 5 - 7 minut povaříme, vložíme kousky kapra, necháme prohřát.

Poznámka

Servírujeme teplé, ale podáváme až druhý den, protože omáčka se rozleží. Podáváme s vařenými brambory a plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept